Berlinerkranser

Berlinerkranser

Ingredienser

2 stk hardkokte eggeplommer (medium egg)
2 stk rå eggeplommer (medium egg)
125 gr sukker
250 gr ekte smør romtemperert
300 gr hvetemel

Topping

1 stk eggehvite
1 dl perlesukker

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

En søt juleklassiker med knasende perlesukker, kjent som en av de 7 slag. Denne oppskriften gir ca 60 berlinerkranser.

  1. Kok eggene til de er hardkokte, ca 8-9 minutter. Mos de hardkokte eggeplommene og bland dem sammen med de rå.
  2. Tilsett sukker og visp godt. Smuldre smøret i melet og bland inn litt og litt.
  3. Sett deigen kjølig i minimum 2 timer.
  4. Forvarm ovnen til 180 grader.
  5. Trill deigen ut til tynne pølser, ca. 10 cm. lange. Hvis deigen sprekker opp kan du tilsette littegrann melk eller vann. Form pølsene til kranser med endene i kryss. Legg dem på bakepapir, på stekeplaten. Pensle med sammenvispet eggehvite og dryss på perlesukker.
  6. Stek kakene lys gule i ca 10 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist. Oppbevar kakene i en tett boks.

Relaterte oppskrifter