Fylte boller med kransekakedeig

Fylte boller med kransekakedeig

Ingredienser

1 stk kransekakedeig "jeg elsker deig"
1000 g hvetemel
5 dl melk
50 g gjær
200 g sukker
2 ts kardemomme
0,3 ts salt
1 stk egg
200 g smør i terninger

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Prøv en ny og morsom vri. Bak boller med en kransekake-overraskelse! Kanskje det blir en ny kake til julebordet.

  1. Ha alle ingredienser med unntak av smør i kjøkkenmaskinen og elt i 10-15 minutter på sakte fart til deigen slipper eltebollen.
    Ha alle ingredienser med unntak av smør i kjøkkenmaskinen og elt i 10-15 minutter på sakte fart til deigen slipper eltebollen.
  2. Tilsett smør i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen (ca 10-15 minutter).
    Tilsett smør i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt
inn i deigen (ca 10-15 minutter).
  3. Kle bakebollen med plast, og sett deigen på et lunt sted (romtemperatur) og la deigen heve i 1-1,5 time.
    Kle bakebollen med plast, og sett deigen på et lunt sted (romtemperatur) og la deigen heve i 1-1,5 time.
  4. Kransekakedeigen rulles ut i små kuler. Rull så bollene og fyll med Kransekakedeigkuler i midten. Pass på å lukke bollen ordentlig.
    Kransekakedeigen rulles ut i små kuler. Rull så bollene og fyll med Kransekakedeigkuler i midten. Pass på å lukke bollen ordentlig.
  5. Etterhev i 10 minutter, for ett enda bedre resultat. Pensle med egg og stek bollene midt i ovnen på 225 grader i ca 10-15 minutter.
    Etterhev i 10 minutter, for ett enda bedre resultat. Pensle med egg og stek bollene midt i ovnen på 225 grader i ca 10-15 minutter.

Relaterte oppskrifter