Gulrotkake i langpanne

Gulrotkake i langpanne

Ingredienser

Gulrotkake

5 dl sukker
4 dl nøytral olje
6 stk egg
7 dl hvetemel
3 ts natron
3 ts bakepulver
3 ts kanel
700 g revet gulrot

Ostekrem glasur

200 g romtemperert smør
400 g melis
300 g kremost
2 ts vaniljesukker

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskrift på en enkel, stor og saftig gulrotkake dekket med ostekrem. Gulrotkake i langpanne er ypperlig å ta med til skoleavslutninger, dugnader og festlige lag.

  1. Visp sammen sukker og olje i en bakebolle. Pisk inn eggene med en håndmikser til blandingen tykner.
  2. Bland sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland det inn i eggeblandingen og rør til du får en jevn deig. Riv gulrøttene og vend dem inn i deigen.
  3. Bland sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland det inn i eggeblandingen og rør til du får en jevn deig. Riv gulrøttene og vend dem inn i deigen.
    Bland sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland det inn i eggeblandingen og rør til du får en jevn deig. Riv gulrøttene og vend dem inn i deigen.
  4. Lag ostekrem ved å piske sammen romtemperert smør og melis til smørkrem. Tilsett kremost og vaniljesukker, og pisk ostekremen jevn. Bre den i et tykt lag over kaken.
    Lag ostekrem ved å piske sammen romtemperert smør og melis til smørkrem. Tilsett kremost og vaniljesukker, og pisk ostekremen jevn. Bre den i et tykt lag over kaken.

Relaterte oppskrifter