Påskecupcakes

Påskecupcakes

Ingredienser

Cupcakes

150 g smør
150 g sukker
4 stk egg
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker eller frø fra vaniljestang
1,5 dl melk
0,5 stk appelsin , saft og finrevet skall

Appelsinfrosting

250 g kremost naturell
150 g smør
350 g melis
0,5 stk appelsin , finrevet skall

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Gi årets påskemuffins et friskt løft med orange hatt og smak av påskeappelsin. Enkelt, og SÅ godt!

  1. Sett stekeovnen på 175 grader. Rør smør og sukker til en luftig smørkrem. Rør inn eggene, ett og ett om gangen.
  2. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Vend det tørre inn i røren. Tilsett melk, appelsinsaft og -skall. Sett doble muffinsformer på et stekebrett, og fyll formene 2/3 fulle. Stek på midterste rille i ca. 20 minutter. Avkjøl.
  3. Ha romtemperert kremost i en kjøkkenmaskin og kjør til en glatt krem. Tilsett mykt smør i terninger. Ha i melis. Tilsett appelsinskall, og eventuelt noen dråper karamellfarge.
  4. Fyll frostingen i en sprøytepose og dekorer de avkjølte kakene. Pynt med spiselige snøkrystaller.

Oppskrift fra