Pepperkakedessert

Pepperkakedessert

Ingredienser

Årets juledessert

4 stk knuste pepperkaker
100 g multer
1 riskrem

Riskrem

300 g risgrøt
2 stk håndfulle mandler hakket
2 ss sukker
0,5 ts vaniljesukker fersk vaniljestang kan også brukes
1,5 dl kremfløte

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Riskrem og multer med en knasende vri.

  1. Kok opp risgrøt. Avkjøl grøten i kjøleskapet. Pisk kremfløte med sukker. Bland inn grøt i kremen til riskremen har fått ønsket konsistens og bland inn hakkede mandler. Smak til med sukker og vaniljesukker.
  2. Finn frem glass eller dessertskåler. Brekk 3-4 pepperkaker (antallet avhenger av hvor store pepperkakene er) opp i biter og legg dem i bunnen på glassene.
    Finn frem glass eller dessertskåler. Brekk 3-4 pepperkaker (antallet avhenger av hvor store pepperkakene er) opp i biter og legg dem i bunnen på glassene.
  3. Dekk pepperkakebitene i hvert glass med et par store spiseskjeer krem og multer i lag. Multer kan også erstattes av andre bær, bringebær eller blåbær. Klar til å nytes!

Relaterte oppskrifter