Pepperkakekaramell

Pepperkakekaramell

Ingredienser

100 g smør
2 dl kremfløte
100 g sukker
1 dl lys sirup
1 ts vaniljesukker
pepperkakedeig "Jeg elsker deig"

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

En god karamell skal man ikke takke nei til. Når den attpåtil er smaksatt med julens krydder kan man påstå at man får i både pose og sekk.

  1. Ha alle ingrediensene i en kjele, kok opp. Det hele skal koke under omrøring i ca 10-15 minutter. Koketiden avhenger av koketopp og type kjele. Her gjelder det å ha god tålmodighet. Når massen begynner å tykne og får en lysbrun farge, er den straks ferdig. Rør hele tiden.
  2. Karamellen er klar når den er seig og lysebrun. Nå kan du velge å ha den rett på bakepapir og settes inn i kjøleskapet, slik at den blir hard. Eller på bakepapir og la den stå i rom temperatur, slik at den blir smøraktig.
    Karamellen er klar når den er seig og lysebrun. Nå kan du velge å ha den rett på bakepapir og settes inn i
kjøleskapet, slik at den blir hard. Eller på bakepapir og la den stå i rom temperatur, slik at den blir smøraktig.
  3. Form pepperkakedeig til kuler (her kan man også lage firkanter), lag så ett lite hull som du fyller med Karamell, pass på å lukk den ordentlig, slik at Karamellen ikke flyter ut. Stek de fylte pepperkakekulene på 160 grader i 9 min.
    Form pepperkakedeig til kuler (her kan man også lage firkanter), lag så ett lite hull som du fyller med
Karamell, pass på å lukk den ordentlig, slik at Karamellen ikke flyter ut. Stek de fylte pepperkakekulene på 160 grader i 9 min.

Relaterte oppskrifter