Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Ingredienser

Cupcakes

2 stk egg
3,5 dl sukker
3,5 dl hvetemel
1,5 ss kakaopulver
1 ts bakepulver
1 ts natron
2 ss vaniljesukker
1 dl matolje , nøytral smak
2,5 dl rømme
1 ss eplecidereddik
1 ss rød konditorfarge

Frosting

200 g smør
200 g melis
300 g kremost naturell , romtemperert

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Med rød konditorfarge skiller disse små kakene seg ut i mengden, og med litt blå og hvit pynt er de helt topp til 17. mai! Oppskriften gir ca 16 cupcakes.

  1. Pisk egg og sukker luftig i en kjøkkenmaskin, ca 5 min. Bland alle tørre ingredienser og tilsett alt det flytende, miks med eggedosisen. Tilsett farge. Ha i muffinsformer, ca halvfulle med røre.
  2. Stek på 180 grader i ca. 15 min.
  3. Pisk smør og melis hvitt, ca 5 min. Tilsette kremost. Det er viktig at smør og kremost har romtemperatur, hvis ikke vil det lett klumpe det seg.
  4. Pynt de avkjølte kakene med frosting ved å bruke sprøytepose. En frysepose hvor man klipper tuppen av fungerer fint om man ikke har sprøytepose. Pynt med bær, kakepynt og farget marsipan som du former etter ønske.
    Pynt de avkjølte kakene med frosting ved å bruke sprøytepose. En frysepose hvor man klipper tuppen av fungerer fint om man ikke har sprøytepose.
Pynt med bær, kakepynt og farget marsipan som du former etter ønske.