Tiramisu

Tiramisu

Ingredienser

3 stk eggeplomme
3 stk eggehvite
3 ss sukker
1 stk vaniljestang
250 g mascarponeost (italiensk myk ost)
3 dl espressokaffe kald, eller vanlig sterk kaffe
20 stk fingerkjeks
2 ss marsala ev konjakk eller amaretto
kokesjokolade finrevet

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Tiramisu er en berømt og lettlaget Italiensk dessert, som ofte blir smaksatt med konjakk eller sterkvin. Prøv denne gode oppskriften på en myk italiensk dessertkake som har mange beundrere.

  1. Pisk eggeplommer og sukker luftig med frøene fra vaniljestangen. Tilsett mascarpone og rør glatt.
  2. Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Vend eggehvitene inn i ostekremen.
  3. Bland kaffe med marsala, amaretto eller konjakk.
  4. Legg et lag med ostekrem i bunnen av et dessertglass eller et større fat. Dypp fingerkjeksene raskt i kaffen ( de må ikke bli for bløte), og legg dem på kremen. Fortsett å legge lagvis på denne måten, og avslutt med krem øverst. Riv sjenerøst med sjokolade over til slutt.
  5. La tiramisuen stå kjølig minst 1 time før servering.

Relaterte oppskrifter