Karamellpudding

Karamellpudding

Ingredienser

5 dl melk
2,5 dl kremfløte
4 stk egg
50 g sukker
0,5 stk vaniljestang

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Avansert

Oppskrift på den klassiske desserten. Karamellpudding er den store favoritten og her viser vi deg hvordan den lages.

  1. Smelt sukkeret i en stekepanne. Rør til det er lysebrunt. Hell det i formen. Del vaniljestangen i to på langs. Skrap ut frøene, tilsett dette i en kjele med melk og fløte, legg også i selve stangen, kok opp, rør om og avkjøl noe.
  2. Pisk eggene lett sammen med sukker. Bland det i fløtemelken. Sett en langpanne midt i ovnen og fyll 1/3 med vann. Forvarm stekeovnen til 120 grader.
  3. Fyll røren i formen med sukkeret i. Stek puddingen i 1 ½ -2 timer. Avkjøl før du velter den ut av formen over på et fat. Pynt gjerne med pisket krem og revet appelsinskall!