Kokosboller

Kokosboller

Ingredienser

4 stk eggehvite
300 gr sukker
6 stk gelatinplater

Sjokoladeglasur

150 gr kokesjokolade
25 gr kokosfett (delfiafett)
2 d kokosmasse

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Hva med å lage kokosboller sammen med barna? Super som lørdagsgodt eller som gave til besteforeldre.

  1. Pisk eggehvitene stive. Fortsett å piske mens du tilsetter sukkeret litt etter litt til alt er brukt opp og massen er blank og fast.
  2. Bløtlegg gelatinen i litt kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i 1/2 dl kokende varmt vann.
  3. Hell gelatinen i marengsmassen under pisking. Og nå må du jobbe fort!
  4. Fyll massen i sprøytepose og sprøyt ut passe store topper eller fyll massen i muffinsformer. Det går også an å bruke Mariekjeks som bunn, og sprøyte massen i topper oppå. Har du ikke sprøytepose går det an å bruke to skjeer. Sett kaldt til kokosbollene stivner.
  5. Smelt kokesjokolade og delfiafett over vannbad og rør det glatt. Avkjøl til det såvidt begynner å stivne. Bre/hell sjokoladen over kokosbollene og dryss jevnt med kokos over.

Oppskrift fra