Mangochutney

Mangochutney

Ingredienser

3 stk mango
1 stk rød chili
1 stk saften av lime
35 g fersk ingefær
1 ts gurkemeie
1 ts korianderfrø
0,5 ts kardemomme
1 ss nigellafrø nigellafrø, kan sløyfes eller erstattes med 1 ts spisskummen
150 g brunt sukker
100 g sukker
1 dl eplecider eddik
en klype salt

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Mangochutney er forfriskende til svineretter og passer utmerket til spekemat. Men, det er opprinnelig et indisk tilbehør som blir servert ved siden av sterke retter.

  1. Rens og skjær mango i små biter. Del chilien på langs og fjern det meste av frøene, finsnitt chilien. Skrap av skallet på ingefæren med en teskje og finriv eller finhakk ingefæren.
  2. Bland alle ingrediensene i en mellomstor tykkbunnet kasserolle. Kok opp, la chutneyen småkoke i ca. 1 time til chutneyen har tyknet og det meste av væsken har fordampet.
  3. Rør jevnlig for å unngå at chutneyen fester seg i bunnen av kasserollen. Hell varm chutney over på et rent og varmt sylteglass. Sett på tett lokk og oppbevar chutneyen kjølig. Holdbarheten er opptil 2 måneder.

Tips

Mangochutney er nydelig til alle litt sterke retter og passer også godt til pateer og posteier. Erstatt gjerne en mango med en halv ananas og/ eller rør inn 4 ss kokosmasse for en mer «tropisk» smak.

Relaterte oppskrifter