Riskrem med rød saus

Riskrem med rød saus

Ingredienser

5 dl risengrynsgrøt
2 dl kremfløte
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker
1 stk frø fra vaniljestang (kan sløyfes, men er godt)
hakkede mandler ristet gyldne i en tørr panne (kan droppes)

Rød saus

2 dl husholdningssaft
3 dl vann
1 ss potetmel
2 ss vann

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Det er viktig å avslutte julemåltidet med smaker hjemmelagd og av kvalitet. Oppskrift på klassisk riskrem med rød saus, den ultimate desserten i romjulen.

  1. Stivpisk kremen med sukker og vanilje. Bland med grøten og halvparten av mandlene. Resten av mandlene bruker du som dryss på toppen.
  2. Kok opp saft og vann. Rør ut potetmel med 2 ss kaldt vann og tilsett under omrøring. Kok opp sausen og la den tykne. Ta straks av platen og avkjøl.