Kakaolikør

Kakaolikør

Ingredienser

Kakaolikør

0,5 l H-melk
300 gr Sukker
5 stk Egg eggeplommer
1 ss kakaopulver
1 ss Vaniljesukker
2 ss Vann
0,5 l sprit 60%

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Dette er helt klart likøren for kakaoelskere. Lag den noen dager før den skal serveres eller gis bort i gave. Kakaolikør passer perfekt som vertinnegave når det nærmer seg jul.

  1. Kok opp melk og sukker, og rør til sukkeret er løst opp. Visp sammen eggeplommer og vaniljesukker i en bolle. Slå forsiktig den kokende varme melken over eggeblandingen og rør godt til det tykner litt.
  2. Rør ut kakao i litt varmt vann til det er klumpefritt, og hell det i eggeblandingen. Sil blandingen og avkjøl.
  3. Bland i sprit og rør godt. Bruk en trakt og fyll likøren på rengjorte flasker.

Oppskrift fra

Tips

Oppbevar kakaolikøren kaldt, da er den holdbar minst 1 måned i kjøleskap. Den kan imidlertid skille seg i ulike lag når den står lenge. Snu derfor flasken på hodet et par ganger før servering.

Relaterte oppskrifter