Varm sjokolade med krem

Varm sjokolade med krem

Ingredienser

Varm sjokolade

1 l melk
2 plater mørk kokesjokolade , eller 5 ss kakaopulver
3 ss sukker

Krem

1,5 dl kremfløte
1 ss sukker

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

En kopp varm kakao er den beste trøst mot en lang vinter. Har du prøvd å krydre kakaoen din med litt kanel, muskatnøtt eller chili? Kjempegodt! Ha et par hele kanelstenger eller en halv teskje malt kanel i kjelen sammen med kakaoen når den koker opp. Eller hva med litt finhakket chili? For en krydret aroma kan du rive litt muskatnøtt i gryten like før servering. Blås liv i en gammel kjenning med nye krydder og smaker!

  1. Bland sjokoladebiter eller kakaopulver med sukker og litt av melken i en kjele. Varm opp mens du rører.
  2. Når sjokoladen er helt oppløst og smeltet, tilsetter du resten av melken og eventuelt kanelstang eller chili.
  3. Varm opp til kokepunktet og trekk kjelen av platen.
  4. Vil du ha et svak streif av muskatnøtt? Da river du den i kakaoen nå til slutt.
  5. Pisk stiv krem av fløten sammen med sukker.
  6. Servér kakaoen i store kopper med krem på toppen. Perfekt vinterkos!