Chimichurri

Chimichurri

Ingredienser

3 ss sherryeddik (evt. rødvin)
0,5 stk lime
4 stk hvitløksfedd
0,5 dl olivenolje
1 stk rød chili uten frø
4 ss hakket bladpersille
2 ss hakket koriander
2 ss hakket oregano
salt

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Sausen, som brukes mye i Sør- og Mellom-Amerika, passer ypperlig som tilbehør til stekt og grillet kjøtt. Hvis du har mulighet, lag gjerne sausen en stund i forveien slik at smakene får satt seg, da blir den ekstra god.

  1. Finhakk chili og hvitløk, bland sammen eddik, lime og olje. Hell over urtene og ha i hvitløk og chili. Ruccola smaker også godt i.
    Finhakk chili og hvitløk, bland sammen eddik, lime og olje. Hell over urtene og ha i hvitløk og chili.
Ruccola smaker
også godt i.
  2. Smak til med salt og pepper. Liker du den litt chunky er den fin å lage i en morter.
  3. Chimichurri smaker best om den får stå minst 30 minutter før servering.
    Chimichurri smaker best om den
får stå minst 30 minutter
før servering.