Cranberry sauce

Cranberry sauce

Ingredienser

250 g ferske eller frosne tranebær
150 g sukker
1 dl vann
1 stk saften av appelsin

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Cranberry sauce er en søt saus av tranebær som brukes mye i USA og Storbritannia, og den er en selvfølge til amerikanernes Thanksgiving-kalkun. Smaken minner litt om rørte tyttebær og er med sin gode syre og sødme deilig til kjøttretter. Server den selvfølgelig til kalkun, men prøv den også til julemat som ribbe, julepølse, medisterkaker og til og med til pinnekjøtt.

  1. Kok opp vann, appelsinsaft og sukker.
    Kok opp vann, appelsinsaft og sukker.
  2. Ha i tranebærene og la dem småkoke til de er møre men ikke helt i-stykker-kokte. Det tar 5–10 minutter.
    Ha i tranebærene og la dem småkoke til de er møre men ikke helt i-stykker-kokte. Det tar 5–10 minutter.
  3. Sausen tykner ytterligere når den får stå litt. Server romtemperert.