Fikenmarmelade

Fikenmarmelade

Ingredienser

300 g tørket fiken
100 g tranebær eller rosiner
3 dl rødvin
5 ss sukker
1 ss balsamico eddik

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Fikenmarmelade burde være fast følge til ethvert ostebord med respekt for seg selv. Det er blant annet sykt godt til brie. Og en perfekt julegave!

  1. Skjær fikenene opp i små biter. Ha det over i en kasserolle sammen med tranebær (ev. rosiner), vin og sukker. La det hele få et langsomt oppkok og kok videre til frukten blir helt bløt og det meste av væsken er kokt inn i frukten.
  2. Tilsett eddik og kjør marmeladen raskt med en stavmikser eller i en hurtigmikser for en jevnere konsistens. Fyll marmeladen over på rene små glass, sett på tett lokk og oppbevar marmeladen kjølig. Marmeladen holder seg fint i opptil 2 måneder i kjøleskap.