Lemon curd (sitronsmør)

Lemon curd (sitronsmør)

Ingredienser

3 stk egg
250 gr sukker
2,5 dl sitronsaft
100 gr romtemperert smør i terninger
3 stk sitron, finrevet skall

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Lemon curd er et søtt-syrlig og deilig alternativ til marmelade!

  1. Visp egg og sukker sammen i en bolle. Hell i sitronsaft og bland sammen. Varm det hele forsiktig opp over et vannbad og rør rundt med en visp hele tiden.
  2. Når blandingen begynner å tykne ta den vekk fra platen og tilsett smør i terninger og sitronskall. Rør godt.
  3. Hell curden i varme, rene og tørre glass og skru på tette lokk. Avkjøl helt.
  4. Her kan du lage flere varianter: Pasjonsfruktcurd Ha finhakket fruktkjøtt av 2 pasjonsfrukt i den ferdige blandingen. Lime curd Bytt ut sitronsaft og skall med saft og skall av 5 lime. Blåbærcurd Kok 250 g blåbær myke med 1 ss vann og press dem gjennom en sil. La dette erstatte sitronsaften i grunnoppskriften, og fortsett som beskrevet over.
  5. Lemon curd er holdbar i opptil 3 uker i kjøleskap

Oppskrift fra