Sandefjordsmør

Sandefjordsmør

Ingredienser

2 dl fløte
0,5 ts maisstivelse
200 g smør , helst usaltet
1 ss sitronsaft
2 ss persille , finhakket
salt
hvit pepper

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Sandefjordsmør er en klassisk norsk saus som passer ypperlig til alle typer fisk, og særlig til laks og ørret. Den er en videreføring av den franske ”beurre blanc”, men uten eddik og løk. Oppskrift på Sandefjordsmør med steg-for-steg.

  1. Ingredienser
    Ingredienser
  2. Kok opp fløte og maizena.
    Kok opp fløte og maizena.
  3. Pisk inn kaldt smør i små terninger. Sausen skal ikke koke, bare holdes varm.
    Pisk inn kaldt smør i små terninger. Sausen skal ikke koke, bare holdes varm.
  4. Smak til med sitronsaft, salt og hvit pepper helt til slutt, og rør inn finhakket persille.
    Smak til med sitronsaft, salt og hvit pepper helt til slutt, og rør inn finhakket persille.