Bløt espressoterte

Bløt espressoterte

Ingredienser

Tertebunn

125 g Smør
100 g melis
250 g hvetemel
2 stk eggeplomme
2 ss vann

Sjokoladefyll

3 dl kremfløte
1 dl melk
400 g kokesjokolade
80 g smør
1 dl espressokaffe

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Avansert

Denne terten er like mektig og god som den ser ut til!

  1. Bland alle ingrediensene til tertebunnen lett sammen til en smuldredeig. Eggeplommer og vann til slutt. Kna forsiktig sammen. Legg deigen kaldt et par timer eller over natten.
  2. Kjevle ut tertedeigen til en leiv som er stor nok til å kle en form på ca. 28 cm i diameter. Klipp til en sirkel som dekker bunnen av formen og fyll den med tørkede erter.
  3. Stek tertebunnen i 25-30 minutter ved 180 ºC. Fjern ertene og stek ytterligere noen minutter til skallet er gyllent. Sett kjølig.
  4. Kok opp fløte og melk. Trekk kjelen til side og tilsett hakket sjokolade og smør. Rør til alt er smeltet. Avkjøl litt før espressokaffe røres inn.
  5. Hell sjokolademassen i den avkjølte tertebunnen og sett i kjøleskap. Kaken må stå kaldt natten over.
  6. Dryss gjerne kakao på toppen til pynt. Eventuell karamellpynt på legges på rett før servering ellers vil den smelte.

Oppskrift fra