Brødpudding

Brødpudding

Ingredienser

4 skiver brød , tykke
4 stk egg
3 dl melk
0,5 dl brunt sukker
1 ts kanel
1 stk vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
50 g mandler
50 g rosiner

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Lag en saftig brødpudding av gårsdagens tørre brød.

  1. Sett ovnen på 180 grader.
    Sett ovnen på 180 grader.
  2. Skjær skorpene av skivene og del dem opp i biter. Pisk sammen egg, melk, sukker og kanel. Tilsett frøene fra vaniljestangen og mesteparten av mandlene og rosinene.
    Skjær skorpene av skivene og del dem opp i biter. Pisk sammen egg, melk, sukker og kanel. Tilsett frøene fra vaniljestangen og mesteparten av mandlene og rosinene.
  3. Legg brødbitene i en ildfast form. Hell blandingen over brødet og la det stå og trekke i 30 min. Hell over mer melk om det virker tørt.
    Legg brødbitene i en ildfast form. Hell blandingen over brødet og la det stå og trekke i 30 min. Hell over mer melk om det virker tørt.
  4. Dryss over resten av mandlene og rosinene. Stekes i 35–40 minutter.
    Dryss over resten av mandlene og rosinene. Stekes i 35–40 minutter.
  5. Serveres gjerne med vaniljesaus eller vaniljekesam. Vel bekomme!

Oppskrift fra