Fruktbrød

Fruktbrød

Ingredienser

300 gr sukker
7 stk egg
300 gr hvetemel
2 ts natron
2 ts malt kanel
300 gr mandler
150 gr hasselnøtter
150 gr valnøttkjerner
300 gr sultanrosiner
150 gr korinter
150 gr tørkede tranebær
300 gr tørket aprikos
1 stk appelsin, revet skall av

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Her har du et saftig og holdbart fruktbrød som smaker like godt til en god kopp kaffe som sammen med en kraftig ost! En porsjon deig gir 2 store brød eller 4-5 mindre brød.

  1. Visp sukker og egg til stiv eggedosis. Sikt melet og rør det inn. Rør inn resten av ingrediensene. Det blir en ganske fast og klissete deig.
  2. Smør formene godt, og dryss dem med hvetemel. Legg en bit bakepapir i bunnen, så løsner de lett. Fyll deigen nesten opp til kanten.
  3. Stek kakene midt i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time, eller til kakene er gjennomstekte. Sjekk med en spiss pinne. Dekk kakene med bakepapir om de blir fort mørke på toppen. Avkjøl.
  4. Kaken har lang holdbarhet. Oppbevar den kaldt, og skjær den i tynne skiver ved servering.

Oppskrift fra