Fylt focaccia

Fylt focaccia

Ingredienser

100 g bacon i terninger
200 g skinkebiff
50 g gjær
5 dl vann
0,5 ts sukker
2 ts salt
0,5 dl olivenolje
12 dl hvetemel
0,5 stk rødløk
0,5 ts pepper
0,5 ts salt
50 g parmesan revet
2 ss olivenolje
1 ts salt gjerne flaksalt

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Focaccia er et italiensk flatt brød. Opprinnelig skal det komme fra Toscana, men lages over store deler av Italia. Den originale oppskriften inneholder god olivenolje, godt salt og frisk rosmarin. I denne oppskriften har vi valgt å fylle focacciaen. Nydelig!

  1. Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje og mel. Elt deigen godt sammen. Den skal være løs. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.
  2. Skjær løken i terninger. Brun bacon og skinkebiff i en varm panne. Skinkebiffen skal kun stekes to minutter på hver side. Legg biffen til side, og la den hvile i ca. 15 minutter. Skjær kjøttet i smale strimler. Bland strimlene sammen med stekt bacon, løk, ost og krydder.
  3. Smør en langpanne med olje eller bruk bakepapir. Del deigen i to. Hell den ene delen utover i langpannen og trykk den jevnt utover. Legg over kjøttfyllet, og dekk til med den andre halvdelen av deigen. La det hele heve i ca. 30-40 minutter.
  4. Lag små groper på oversiden av focacciaen. Hell over olivenolje. Dryss over litt grovt salt eller flaksalt til slutt.
  5. Stek brødet på 225 grader midt i ovnen i ca. 25 minutter. Avkjøl litt og del i biter.

Oppskrift fra