Grove vafler

Grove vafler
Litt sunnere

Ingredienser

4 dl skummet kulturmelk
5 dl melk
4 stk egg
50 g havrekli
200 g fin sammalt hvete
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
0,5 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
150 g sukker
200 g smeltet smør

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Hva smaker vel bedre til kaffen enn hjemmelagede vafler med rømme og syltetøy, eller brunost? Gjør vaflene litt sunnere med grovere mel og havrekli. Da blir de i tillegg ekstra mettende og er supre i hverdagsmatpakka eller i tursekken i helgene.

  1. Bland alle de tørre ingrediensene først i en stor bolle. Spe deretter med melk, skummet kulturmelk og egg.
    Bland alle de tørre ingrediensene først i en stor bolle. Spe deretter med melk, skummet kulturmelk og egg.
  2. Rør godt med en visp så røren blir klumpfri og glatt. La røren få stå og svelle 15-30 minutter.
    Rør godt med en visp så røren blir klumpfri og glatt. La røren få stå og svelle 15-30 minutter.
  3. Stek vaflene gyldenbrune og servér dem med syltetøy, rømme og brunost. Friske bær ved siden av vaflene er et kjempegodt og litt sunnere alternativ.