Hjemmelaget hvetetortilla

Hjemmelaget hvetetortilla

Ingredienser

Hvetetortilla

225 g hvetemel (Tipo 00 hvetemel/pizzamel er best)
0,5 ts salt
0,5 ts sukker
60 g meierismør (romtemperert) (delfiafett, smult eller margarin)
1 dl lunkent vann

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Hjemmelaget tacolefse! Tortilla er godt tilbehør til taco. Enkel oppskrift på tacolompe! Godt tilbehør til taco, til wraps eller som pizzabunn.

  1. Tips: Hvis hvetetortillaene blir gamle og tørre, bruk dem som italiensk pizzabunn. Ha på tomatsaus, ost og annet fyll, med olivenolje på toppen.
    Tips: Hvis hvetetortillaene blir gamle og tørre, bruk dem som italiensk pizzabunn. Ha på tomatsaus, ost og annet fyll, med olivenolje på toppen.
  2. Kna hvetemel, salt, sukker og smult godt sammen. Tilsett litt og litt vann og kna deigen videre i 2–4 min. Del deigen i 20 emner og plasser på melet brett. Dekk med plastfilm og la hvile i 30 min.
    Kna hvetemel, salt, sukker og smult godt sammen. Tilsett litt og litt vann og kna deigen videre i 2–4 min. Del deigen i 20 emner og plasser på melet brett. Dekk med plastfilm og la hvile i 30 min.
  3. Kjevle ut emnene til 10–12 cm brede sirkler.
    Kjevle ut emnene til 10–12 cm brede sirkler.
  4. Stek dem i en tørr panne på medium varme på begge sider til gyllenbrune prikker kommer frem, maks 30–40 sek på hver side.
    Stek dem i en tørr panne på medium varme på begge sider til gyllenbrune prikker kommer frem, maks 30–40 sek på hver side.
  5. Holdes varme eller pakkes godt inn og serveres senere.
    Holdes varme eller pakkes godt inn og serveres senere.