Litt grovere pannekaker med eple- og kanelfyll

Litt grovere pannekaker med eple- og kanelfyll
Litt sunnere

Ingredienser

Pannekaker

2 dl siktet hvetemel
2 dl sammalt fin hvete
4 stk egg
5 dl melk
0,5 ts salt
smør til steking

Eplefyll

4 stk epler
1 ts kanel
smør til steking

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Å lage litt sunnere pannekaker til middag eller bare til kos, er ikke veldig vanskelig. Her er en oppskrift på litt grovere pannekaker med kjempedeilig eple- og kanelfyll. Oppskriften gir 8-10 pannekaker.

 1. Ingredienser
  Ingredienser
 2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle for seg, og pisk egg og melk sammen for seg i en annen bolle. Bland så egg- og melkeblandingen i de tørre ingrediensene. Visp godt så det ikke blir klumper i røren.
  Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle for seg, og pisk egg og melk sammen for seg i en annen bolle. Bland så egg- og melkeblandingen i de tørre ingrediensene. Visp godt så det ikke blir klumper i røren.
 3. Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i litt smør og vent til det har smeltet helt og sluttet å bruse. Bruk en øse til å helle pannekakerøre oppi pannen. Se at røren fordeler seg jevnt utover. Snu pannekaken når den begynner å stivne. Den trenger ca. 1 minutt på hver side.
  Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i litt smør og vent til det har smeltet helt og sluttet å bruse. Bruk en øse til å helle pannekakerøre oppi pannen. Se at røren fordeler seg jevnt utover. Snu pannekaken når den begynner å stivne. Den trenger ca. 1 minutt på hver side.
 4. Skjær eplene i terninger. Hvis du har en epledeler kan du bruke denne. Da deler du først eplene i båter med epledeleren, og skjærer så båtene i terninger. Kast kjernehusene.
  Skjær eplene i terninger. Hvis du har en epledeler kan du bruke denne. Da deler du først eplene i båter med epledeleren, og skjærer så båtene i terninger. Kast kjernehusene.
 5. Stek epleterningene i en stekepanne på middels varme, sammen med smør og kanel.
  Stek epleterningene i en stekepanne på middels varme, sammen med smør og kanel.
 6. Fyll pannekakene med eplefyll, spis og kos deg!
  Fyll pannekakene med eplefyll, spis og kos deg!