Panzanella

Panzanella

Ingredienser

0,5 stk brød
2 stk tomater i båter
1 stk agurk i terninger
0,5 stk rødløk i skiver
litt frisk basilikum
2 stk fedd hvitløk
0,5 stk sitron (skall og saft)
olivenolje (en god klunk)
100 g fetaost
salt
pepper

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Panzanella er en brødsalat som har sitt opphav i Toscana, Italia. Å lage panzanella er en fin måte å bruke brød som begynner å bli tørt, samt tomater man har til overs. Det smaker veldig godt, og er enkelt å lage!

  1. Riv brødet i store biter. Finhakk hvitløk og basilikum og riv sitronskallet før du presser sitronen. Bland brødet med blandingen.
    Riv brødet i store biter. Finhakk hvitløk og basilikum og riv sitronskallet før du presser sitronen. Bland brødet med blandingen.
  2. Del deretter opp tomater, agurk og rødløk. Stek brødet på middels varme med smør i pannen. Bland deretter med oppkuttet tomat, agurk og rødløk. Vel bekomme!
    Del deretter opp tomater, agurk og rødløk. Stek brødet på middels varme med smør i pannen. Bland deretter med oppkuttet tomat, agurk og rødløk. Vel bekomme!

Oppskrift fra

Tips

Du kan tilsette mye annet enn tomater.

Relaterte oppskrifter