Pepperkaker

Pepperkaker

Ingredienser

150 g smør
1 dl lys sirup evt mørk sirup
2 dl sukker
1 dl kremfløte
450 g hvetemel
0,5 ts malt ingefær
0,5 ts malt nellik
0,5 ts fint pepper
2 ts malt kanel
1 ts bakepulver

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Pepperkaker er for mange den aller viktigste julekaken, og det er mye juleglede knyttet til dette med å lage pepperkakefigurer og pynte dem med melis og godteri.

  1. Ha smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp på middels varme til sukkeret er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør i fløten.
  2. Bland det meste av melet sammen med krydderet og bakepulver, og sikt dette i blandingen. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt til neste dag.
  3. Strø litt mel på bordet. Elt deigen og kjevle den ut til den er ca 3 mm tykk. Bruk pepperkakeformer til å stikke ut ulike figurer, husk å lage et hull i toppen hvis du har tenkt til å henge opp disse.
  4. Stek pepperkakene gyllenbrune ved 175 grader i ca 10 minutter. Avkjøl kakene på rist. Oppbevares i tett kakeboks.

Tips

Deigen må ligge kaldt en stund før du kjevler den ut, la den gjerne stå over natten.

Relaterte oppskrifter