Pizzasnurrer

Pizzasnurrer

Ingredienser

Pizzadeig

0,5 pk fersk gjær , eller 0.5 pose tørrgjær
3 dl vann , lunkent
2 ss olje
7 dl hvetemel
0,5 ts salt

Fyll

100 g kokt skinke
5 ss pizzasaus
1 ts oregano
3 dl ost , revet

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Perfekt etter i matpakken, på tur eller etter skolen.

  1. Sett stekeovnen på 225 grader, og dekk et stekebrett med bakepapir.
  2. Rør ut gjæren i fingervarmt vann, ca 37 grader hvis du bruker fersk gjær. Hvis du bruker tørrgjær kan vannet være litt varmere, ca 40-45 grader.
  3. Tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve under plast eller et rent kjøkkenhåndkle, til dobbel størrelse.
  4. Skjær skinken i strimler og ta frem de andre ingrediensene til fyllet.
  5. Ha litt mel på bakebordet og skrap ut deigen. Elt deigen godt sammen og kjevl den til en avlang firkant, ca 30x50 cm.
  6. Smør pizzasaus på det hele, unntatt 2-3 cm ytterst langs kantene.
  7. Ha på skinke, ost og oregano og rull deigen sammen til en pølse.
  8. Skjær pølsen i ca 1.5 cm tykke skiver og legg dem på stekebrettet.
  9. Etterhev pizzasnurrene i ca 15 minutter og stek dem midt i ovnen i ca 15 minutter.