Taquitos fylt med ost og jalapeñofyll

Taquitos fylt med ost og jalapeñofyll

Ingredienser

Taquitos fylt med ost og jalapeñofyll

8 stk mais- eller hvetetortillas (10-12 cm i diameter) Se egen oppskrift eller kjøp ferdige.
5 dl matolje
300 g ost (jarlsberg, cheddar, Norvegia eller annen fast smelteost)
1 ss adobo tacokrydder (se egen oppskrift)
2 ss syltet jalapeno (se egen oppskrift)
8 stk tannpirkere
1 dl chunky salsa (se egen oppskrift)

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Taquitos er små tortillsruller som er fylt med noe godt og frityrstekt. Her har vi brukt ost og jalapeñofyll. Server som snacks eller som en tapasrett.

  1. Bak små tortillas eller stikk ut med et glass fra en ferdige variant.
    Bak små tortillas eller stikk ut med et glass fra en ferdige variant.
  2. Kutt osten i åtte tykke staver og krydre disse med tacokrydderet. Finkutt jalapeños. Legg en ostestav på hver tortilla og dryss over jalapeños. Rull sammen til en rull og fest enden med en tannpirker.
    Kutt osten i åtte tykke staver og krydre disse med tacokrydderet. Finkutt jalapeños. Legg en ostestav på hver tortilla og dryss over jalapeños. Rull sammen til en rull og fest enden med en tannpirker.
  3. Varm opp oljen til 180 grader i en gryte. Fritér rullene i olje til de er sprø og osten inni er smeltet.
    Varm opp oljen til 180 grader i en gryte. Fritér rullene i olje til de er sprø og osten inni er smeltet.
  4. Server de friterte oste-taquitosene med chunky salsa, og gjerne med litt salat som forrett.
    Server de friterte oste-taquitosene med chunky salsa, og gjerne med litt salat som forrett.