Vafler med røkelaks og fenalår

Vafler med røkelaks og fenalår

Ingredienser

Vafler

5 stk egg
4 dl kefir
1 ss rørsukker
150 g hvetemel
100 g sammalt hvete grov
100 g havregryn
0,5 dl olivenolje
2 ts salt
2 ss sesamfrø

Røkelaks med gressløk og snøfrisk

300 g røkelaks
2 bokser snøfrisk naturell
1 bunt frisk gressløk , klippet
12 stk salatblad

Fenalår med chevrekrem og tyttebær

300 g fenalår i skiver
300 g myk chevre (hvit geitost)
1 dl melk ,fløte, rømme eller créme fraîche
3 ss rørte tyttebær eller tyttebærsyltetøy
12 stk salatblad
1 boks alfalfaspirer

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Gi de elskede, men trauste vaflene nytt liv med spekemat eller røkelaks! Dette er suveren norskinspirert streetfood!

  1. Ha mel i en bolle og spe med 1/3 av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
  2. Rør inn egg og tilsett smeltet smør, sukker og bakepulver. Bland inn havregryn til slutt. La røren stå og svelle minst 1/2 time før steking.
  3. Dryss litt sesamfrø eller solsikkefrø i vaffeljernet før du heller i røren, og stek vaflene gyllenbrune. Avkjøl på rist. Lag to bunker med vafler. Den ene bunken til røkelaksfyll og den andre halvparten til fenalårfyll.
  4. Bre snøfrisk på den ene halvparten av vaflene og legg på salatblader og laks. Dryss gressløk over og brett vaflene dobbelt. Fest med en tannstikker om nødvendig.
  5. Bland sammen chévre og melk (eventuelt fløte/rømme/créme fraîche) og fordel på halvparten av vaflene. Legg først litt tyttebærsyltetøy oppå chévrekremen, og deretter salatblader, skiver av fenalår og alfalfaspirer. Brett vaflene dobbelt. Fest med en tannstikker om nødvendig.

Oppskrift fra