Hvorfor spise fisk 3 ganger i uka?

Hvorfor spise fisk 3 ganger i uka?
Helsedirektoratet anbefaler deg å spise sjømat til middag tre ganger i uka. Her forteller vi deg hvorfor:

Fisk er spesielt gode kilder til de marine omega 3-fettsyrene og vitamin D, to stoffer med en rekke gode helseeffekter. Disse og flere andre av sjømatens næringsstoffer kalles essensielle. Det betyr at kroppen trenger dem, men produserer dem ikke selv.

  • Helsedirektoratet anbefaler oss å spise tre fiskemiddager i uka, blant annet fordi fisk forebygger hjerte- og karsykdommer samt andre livsstilssykdommer.
  • Hjernen din liker fisk fordi de marine omega 3-fettsyrene gjør koblingene mellom hjerneceller bedre. Slik kan du unngå depresjon og lettere lære nye ting.
  • Hjertet ditt liker fisk fordi de marine omega 3-fettsyrene får blodet til å flyte lettere i årene. Derfor forebygger du hjerteinfarkt med å spise mer fisk.
  • Skjelettet ditt liker fisk fordi vitamin D bidrar til å vedlikeholde og styrke skjelettet.
  • Riktig kosthold gir deg vakker hud og sunt hår. Det er gjennomført flere studier som tyder på at huden din liker sjømat spesielt godt fordi den får hudcellenes vegger til å holde bedre på fuktigheten.
  • Gravide bør spise mer fisk fordi de marine omega 3-fettsyrene er en viktig byggestein i hjernen til både mor og barn. Les mer om fisk og svangerskap.
  • Og ikke nok med det: Med mer sjømat på menyen får du bedre immunforsvar og stoffskifte. Samtidig reduserer du risikoen for kreft og diabetes. Les mer om fiskens andre helseeffekter.
  • Sjømat er bedre enn kapsler fordi effekten av de marine omega 3-fettsyrene blir best sammen med andre viktige stoffer i sjømat.

Kilde: godfisk.no