Laks 45° – for best resultat

Laks 45° – for best resultat
Hos MENY får du kjøpt lakseporsjoner skåret i 45° vinkel for å få det aller beste resultatet.

Det er flere grunner til å skråkutte laksen i 45 graders vinkel.

Først og fremst blir det blir lettere å steke den. Det er fordi denne kutten gir jevn tykkelse på fiskestykket, noe som gjør det enkelt å ha kontroll under stekingen. Videre, hele laksefileten får bruning og karamellisering over en større flate, som gir mye mer smak. I tillegg får man en større flate å legge sausen på. Laks 45 grader er skåret i 140 gram porsjoner - som er akkurat passe middagsstørrelse for en person. 

Slik gjør du det:

1. Stek først med skinnsiden opp, altså med den «pene» siden ned.

2. Nå ser du fargen skifter etter hvert som varmen stiger i fisken, steker du fisken til den har skiftet farge nesten helt opp.

3. Legg fisken med skinnsiden ned på tallerkenen og server med ønsket tilbehør. 

ELLER: gi den 20-30 sekunder på skinnsiden før du serverer. Perfekt kjernetemperatur på LAKS 45° er 45°. 

Prøv denne deilige oppskriften på laks 45° med woket grønnkål. 

Enkel huskeregel: LAKS 45° = 45°C kjernetemperatur og skråkuttet 45°.