Grillet plankelaks med mango- og avokadosalat

Grillet plankelaks med mango- og avokadosalat
Litt sunnere

Ingredienser

Laks med byggryn og fruktig salat

600 gr laksefilet m/skinn , eller ørretfilet
200 gr byggryn
4 ss teriyakisaus
2 stk rødløk
2 stk chili
4 cm ingefær
1 stk avokado
1 potter frisk koriander
1 stk mango

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Grillet plankelaks med mango- og avokadosalat. Servert med teriyakisaus, byggryn og ingefær.

  1. Start med å koke opp byggryn etter anvisningen på pakken. Skjær laksen i serveringsstykker, og legg dem med skinnet ned på glovarm grill/stekepanne. Etter 6 til 8 minutter kan du dra av skinnet og pensle fisken med litt teriyakisaus.
  2. Finhakk rødløk, chili, ingefær og et par never koriander, og fordel halvparten av dette over den ferdige fisken. Legg fisken i en ildfast form med aluminiumsfolie over, og la den hvile i fem minutter mens smakene setter seg.
  3. Til den fruktige salaten trenger du først en hel mango og en avokado skjært i terninger. Bland dette sammen med saften av en lime og resten av løken og krydderet du har igjen. Og bland så salaten sammen med byggrynet. Smak til med salt og pepper. Helt rått!