Asparges med gravlaks

Asparges med gravlaks

Ingredienser

1 stk bunt grønne asparges
300 g gravlaks
1 stk glass lodderogn
2 ss grov dijon sennep
1,5 dl olivenolje
1 ss sitronsaft
salt
pepper
0,3 stk fint brød til krutonger

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Gravlaks med asparges er god til både forrett og som smårett

  1. Pisk olivenoljen inn i sennepen og sitronsaften, smak til med salt og sukker.
  2. Skjær av skorpen på loffen, skjær i små terninger ca. 1x1cm, og stek dem i en medium varm panne med litt olivenolje til de er gylne. Legges på tørkepapir.
  3. Asparges dampes al dente og kan gjerne serveres lune. Rull gravlaks i skiver rundt ca. 4 asparges per person, anrett på tallerken, pynt med lodderogn og napper med vinaigretten. Dryss over krutonger og server.