BBQ lakseburger

BBQ lakseburger
Litt sunnere

Ingredienser

2 stk lakseburger (SALMAs egne lakseburgere anbefales)
2 stk burgerbrød
2,5 ss rømme
1 stk vårløk
1 sprøstekt løk
1 stk tomat
1 stk hjertesalat
bbq sauce

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

En skikkelig saftig lakseburger for deg som elsker BBQ-smaken.

  1. La lakseburgerene hvile i 20 min i romtemperatur før steking. Stekes i panne på middels høy varme i 2 min på den ene siden, snu og stek 2 min på den andre siden.
    La lakseburgerene hvile i 20 min i romtemperatur før steking. Stekes i panne på middels høy varme i 2 min på den ene siden, snu og stek 2 min på den andre siden.
  2. Eller på grillen, da trenger de litt kortere tid enn i panne. Stek gjerne ferdig på en side og bare vipp rundt siste sekundene for å få grillskorpe på begge sider. Når den skal grilles er det viktig at grillen er ordentlig varm, og at de pensles med litt nøytral olje før grilling. Grill først den ene siden i ca 2 min. Vipp så lakseburgeren rundt og grill i ca 1/2 min på den andre siden.
  3. Anrett 1,5 ss Rørosrømme på nederste del av brødet. Skjær bifftomat i skiver og grill 4 stk på hver side.
  4. Grill 4 blader av hjertesalat. Legg 2 skiver bifftomat og 2 blader hjertesalat på hvert burgerbrød.
  5. Legg så på lakseburger og pensle med BBQ saus. Topp med rømme, snittet vårløk og sprøstekt løk.
    Legg så på lakseburger og pensle med BBQ saus. Topp med rømme, snittet vårløk og sprøstekt løk.
  6. Til slutt, legg på toppen av burgerbrødet og nyt!

Tips

Server gjerne med hjemmelagde Brioche burgerbrød eller kjøp dem ferdige hos MENY.

Relaterte oppskrifter