Bacalao

Bacalao

Ingredienser

1 kg klippfisk utvannet og renset
700 gr poteter
2 stk løk
1 stk rød paprika
0,5 stk rød chili
1 dl olivenolje
800 gr hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
0,5 dl vann

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Dette er oppskriften på tomatbasert bacalaogryte på norsk vis. Bacalao passer godt hvis du skal ha mange gjester på besøk, siden den er så enkel å lage i store mengder.

  1. Skjær klippfisk i biter på 3-4 cm.
  2. Skjær potet, løk og paprika i skiver, og finhakk chili.
  3. Varm opp olje i en kasserolle.
  4. Legg klippfisk, potet, løk, paprika, chili og hermetiske tomater lagvis i kasserollen.
  5. Rør ut tomatpureen i vann og hell den i kasserollen.
  6. Kok opp, og la stå og småkoke på svak varme ca. 1 time, gjerne lenger. Rist den lett på kasserollen av og til, men ikke rør i bacalaoen.

Oppskrift fra