Fisk og skalldyrsuppe med safran

Fisk og skalldyrsuppe med safran
Litt sunnere

Ingredienser

2 stk sjalottløk
1 stk hvitløksfedd
200 g sellerirot
200 g fenikkel
1 ss olivenolje
0,5 g safran
1 terning fiskebuljong
1 dl hvitvin
3 dl vann
2 bokser hele tomater
2 stk laurbærblad
kajennepeppper
litt sukker
salt
300 -400 g fiskefilet , i små biter
200 g blåskjell og/eller reker
1 bunt frisk dill

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Varmende suppe med mye god smak. Velg helst fiskeslag som er faste i kjøttet, slik som laks, sei eller torsk. Server gjerne med grovt brød.

  1. Skrell og hakk løk og hvitløk. Rens sellerirot og fennikel, og skjær dem i små terninger. Fres løk, hvitløk, selleri og fennikel i olje i en stor gryte uten at det tar farge.
  2. Tilsett safran, buljongterninger, vin, vann og tomater. Ha oppi laurbærblad og litt kajennepepper og la suppen småkoke i 10-15 min. Smak til med salt og sukker.
  3. Legg i fisken, og la den småkoke noen minutter til fisken er nesten ferdig. Legg i skalldyrene slik at de blir gjennomvarme. De må ikke koke, da blir de seige!
  4. Strø over dill, og server!
  5. For næringsinnhold, se www.lhl.no.

Oppskrift fra