Fiskegrateng

Fiskegrateng

Ingredienser

600 g torskefilet , uten skinn og ben
3 ss smør
4 ss hvetemel
4 dl melk
3 stk egg
salt
muskat
griljermel

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Fiskegrateng er en tradisjonsrik norsk rett de fleste kjenner igjen fra barndommen. Server klassikeren rykende varm med råkost, kokt potet og litt smeltet smør.

  1. Sett stekeovnen på 180 grader.
  2. Skjær torskefileten i biter.
  3. Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe med melk, litt om gangen. Rør godt mellom hver gang til du får en saus uten klumper. Dersom du bruker rå fisk lager du sausen ekstra tykk.
  4. Avkjøl sausen litt, rør inn egg og smak til med salt og muskat etter smak.
  5. Bland torskebitene inn i sausen og hell gratengmassen over i en smurt ildfast form.
  6. Dryss over griljermel.
  7. Stek gratengen på nederste rille i ca. 40 min.
  8. Server gratengen med råkost og kokt potet.

Oppskrift fra