Gnocchi gryte med sei og kokos

Gnocchi gryte med sei og kokos

Ingredienser

1 kg seifilet
1 smør
1 matolje
1 stk sjalottløk, finhakket
1 stk gul paprika
1 stk squash, i staver
2 stk gulrøtter
2 stk vårløk
300 g gnocchi
1 boks kokosmelk
saften av lime
salt
pepper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

At gnocchi er små pastaklumper visste du kanskje, men visste du at det betyr nettopp det: «klump»?

  1. Finhakk sjalottløk, skjær paprikaen i grove biter og squashen i staver. Gulrøttene skjæres i tynne bånd med ostehøvel eller aspargesskreller. Skjær vårløken i fine ringer.
  2. Del fisken i gode terninger og stek den i en blanding av smør og olje. Bruk høy temperatur, men pass på så du ikke steker fisken for mye, den skal fortsatt være rå i midten. Løft ut fisken.
  3. Stek sjalotlottløk, paprika og squash i samme panne. Mens dette surrer litt, koker du gnocchien etter anvisning på pakken.
  4. Hell kokosmelk over grønnsakene og la det koke i tre minutter. Tilsett fisk, gulrøtter, vårløk og gnocchi helt til slutt. Smak til med limesaft, salt og pepper.