Limemarinert makrell

Limemarinert makrell

Ingredienser

Limemarinert makrell

600 gr makrellfilet
5 ss grovt salt
2 stk lime
1,5 dl olivenolje
1 ts rosépepper
2 ss ingefær, frisk
1 ts salt

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Makrell er sesongvare og du finner den i butikkene i sommerhalvåret. Prøv denne retten med limemarinert makrellfilet med persille og salat. En sommerlig rett som setter fart på smaksløkene.

  1. Frys makrellfileten i 1 døgn. Ta ut fileten av fryseren og dryss over med grovt salt. La stå til det er halvtint.
    Frys makrellfileten i 1 døgn. Ta ut fileten av fryseren og dryss over med grovt salt. La stå til det er halvtint.
  2. Tørk av salt og skjær makrell i løvtynne skiver. Fordel på fire porsjonstallerkener. Riv skall av én lime, strimle skall på den andre og press saft av begge to. Rør sammen olje, finhakket ingefær, revet skall og saft av lime, salt og rosepepper. Hell det over makrellen. La det trekke i 10 minutter før servering.
    Tørk av salt og skjær makrell i løvtynne skiver. Fordel på fire porsjonstallerkener. Riv skall av én lime, strimle skall på den andre og press saft av begge to. Rør sammen olje, finhakket ingefær, revet skall og saft av lime, salt og rosepepper. Hell det over makrellen. La det trekke i 10 minutter før servering.
  3. Legg på salat, strimlet limeskall og bladpersille og spis godt brød til.
    Legg på salat, strimlet limeskall og bladpersille og spis godt brød til.