Kokt torsk

Kokt torsk

Ingredienser

2 kg torsk i skiver
0,5 dl salt per liter vann
600 gr poteter
0,5 stk sitron , i båter

Agurksalat

1 stk agurk
2 ss vann
1 ss sukker
2 ss eddik 7%
0,5 ts salt
0,3 ts malt, hvit pepper

Sandefjordsmør

200 gr smør i terninger
2 dl kremfløte
1 ss kruspersille , hakket
1 ss sitronsaft
0,5 ts salt
0,3 ts malt hvit pepper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Det er typisk torsk å være god. Denne fabelaktige råvaren er en kulturbærer av rang og faktisk også vår mest spiste fisk. Nytrukket torsk smaker nydelig.

  1. Sett over poteter til koking.
  2. Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper. Skjær agurk med ostehøvel og legg skivene i laken.
  3. Kok opp kremfløte og la den koke inn til litt under halvparten. Ta gryten av varmen og pisk inn smørterninger, litt etter litt. Tilsett hakket persille og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  4. Kok opp vann og salt i en vid kjele. Legg i fisken og la den trekke i ca. 10 minutter. Det skal ikke koke. Den er ferdig når beinet lett slipper fisken.

Oppskrift fra