Kveite med endiver, hollandaisesaus og potetmos med trøffelolje

Kveite med endiver, hollandaisesaus og potetmos med trøffelolje

Ingredienser

150 g kveite per person
2 stk poteter , store
2 ss mascarpone
0,3 ts trøffelolje
2 ss smør
4 stk endiver
1 stk chili
1 stk appelsin , saften og revet skall
1 stk sitron , saften og revet skall
2 ss sukker
1 ts tabasco
3 stk eggeplommer
1 stk sjalottløk
400 g brunet smør

Vanskelighetsgrad

Middels

Denne grillretten ble laget av Sebastian og Fredrik i Norges Grillmester, og vant oppgave 2, episode 2.

  1. Endiver: Rens endiver og skjær de på langs. Lag marinade med chili, appelsinskall, sitronskall, sukker og juice. Grill endiver til de får grillmønster på flatsiden. Legg de i en aluminiumsbakk sammen med marinaden og grill de møre der.
  2. Poteter: Skjær poteter i terninger for kortere koketid og kok dem møre. Poteter moses sammen med en klatt smør, mascarponeost, noen dråper trøffelolje og salt og pepper.
  3. Hollandaisesaus: Bland eggeplommer med redusert hvitvin og sjalottløk. Visp over vannbakk til det tykner. Spe med brunet smør og smak til med sitronsaft.
  4. Fisk: Grill fisken 3-4 minutter på hver side. Salt først, pepre etterpå siden pepper brenner på grillen.