Kveitebiff med mangosalat

Kveitebiff med mangosalat
Litt sunnere

Ingredienser

1000 g kveitebiff (tykke kveiteskiver) 4 a 250 g
4 stk pak choy også kalt paksoi
2 stk mango
2 ss nøytral matolje
2 ss koriander
0,5 stk lime
salt
pepper

Lun vinaigrette

3 stk sjalottløk
8 stk hvitløksfedd
1 ts revet frisk ingefær
6 stk fersk gurkemeie eller en 1ts tørket gurkemeie.
0,5 stk rød chili
1 dl olivenolje
salt
pepper

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Kveite er den største av alle flyndrefiskene, og er grå på én side og hvit på den andre. Det er en populær fisk, og serveres gjerne som et gourmetmåltid ved spesielle anledninger. Kveite har mange navn, som dronningen, gudefisk, hellefisk, skeivkjeft og jomfrua. Den har et hvitt, delikat kjøtt som er saftig og velsmakende, og kan tilberedes på uendelig mange måter.

  1. Strø et godt lag med salt over fiskestykkene og la ligge i 10 minutter. Skyll av saltet og tørk med tørkepapir. Stek kveitebiffen først på den grå/svarte siden til den har fått en fin og gyllen farge. Snu så og gjør det samme på den andre siden. Legg stykkene i en ildfast form, og sett i en forvarmet stekeovn på 180 grader i ca. 8-10 min.
  2. Ikke stek fisken for lenge, tørr kveite er ganske trist. Den er ferdig når den har en kjerne-temperatur på 55 grader. Bruk steketermometer.
  3. Finn fram en wok/stekepanne og tilsett 2 ss nøytral olje. Fres finhakket chili og hvitløk. Tilsett pakcoi og wok disse møre. Vend inn tynne skiver av mango rett før servering.
  4. Finhakk hvitløk, chili, sjalottløk og fres dette på høy varme. Riv gurkemeie og ingefær. Hell i olivenoljen og tilsett gurkemeie og ingefær. Vinaigrette skal ikke koke, påse at platen står på lav temperatur. Tilsett finhakket koriander rett før servering.
    Finhakk hvitløk, chili, sjalottløk og fres dette på høy
varme. Riv gurkemeie og ingefær.
Hell i olivenoljen og tilsett gurkemeie og ingefær.
Vinaigrette skal ikke koke, påse at platen står på lav
temperatur. Tilsett finhakket koriander rett før servering.
  5. Legg opp på tallerken og server med noe godt å drikke. Ønsker du mer smak i kveiten, kan du klemme over litt limesaft.