Kveitefilet med potetaioli og hummerhollandaise

Kveitefilet med potetaioli og hummerhollandaise

Ingredienser

Kveite

1800 g kveite , 200 g per person
salt
pepper

Potetaïoli

1 kg Gulløye poteter , eller andre melne poteter
0,5 stk kinesisk hvitløk , finkuttet, ev 2-3 fedd vanlig pr 0,5 stk kinesisk
4 stk eggeplommer
3 dl rapsolje
3,5 dl H-melk
1 stk sitron , saften av
salt
pepper

Hummersmør

6 dl hummerkraft
1 stk chili uten frø
4 ss fennikelfrø
1 stk kinesisk hvitløk evt. vanlig. 1 kinesisk tilsvarer ca 5 fedd vanlig hvitløk
6 ss tomatpuré
4 dl tørr hvitvin
1 kg meierismør

Hummerhollandaise

6 stk eggeplommer
4 ss vann
0,5 stk sitron saften av
600 g hummersmør (se oppskrift over)
salt

Asparges

18 stk asparges 2 per person
salt
smør

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskrift på kveitefilet med aioli og hollandaise. Et festmåltid med råvarer av høy kvalitet.

  1. Kveite: Stek kveitefileten 3 minutter på hver side med smør og olje i pannen. Krydre med salt og pepper.
  2. Potetaïoli: Kok poteter og hvitløk møre. Slå av vannet og tilsett eggeplommer, rapsolje og melk. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  3. Hummersmør: Reduser hummerkraften med chili, fennikelfrø, hvitløk og tomatpuré. Tillsett vin. Reduser mer. Pisk inn smøret. Kjøl dette litt inn, før du presser gjennom en sil.
  4. Hummerhollandaise: Visp eggeplommene og vannet i varmt vannbad. Pisk inn hummersmøret litt og litt. Press saften av den halve sitronen og smak til med salt.
  5. Asparges: Kokes i godt, saltet vann med deilig smør, i maks 2 minutter. Kjøles raskt i isvann.