Laks med avokadofyll og quinoa

Laks med avokadofyll og quinoa
Litt sunnere

Ingredienser

4 stk laksefilet , ev ørretfilet
1 stk avokado
2 dl quinoa
4 dl vann
1 boks svarte bønner , eller andre bønner
2 stk vårløk , finsnittet
6 stk cherrytomater , delt i to
0,5 stk rødløk
100 g babyspinat
1 stk lime
3 ss olivenolje
frisk koriander

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Varmebehandlet avokado får en annen smak enn kald avokado. Sammen med laks og lime får du perfekt balanse i smakene. Quinoa kan erstattes med villris.

  1. Kok quinoa som anvist på pakken.
  2. Del avokadoen i to, ta ut steinen og skjær den i tykke skiver. Ta skallet av skivene.
  3. Skjær et snitt i laksefiletene og fyll med avokado, ca 2 skiver i hver filet. Legg fisken i en ildfast form. Smak til med salt og pepper. Skvis over litt limesaft og dryss over finhakket, frisk koriander etter smak. Bak fisken i ovnen på 175 grader i 15-20 minutter.
  4. Bland ferdigkokt og avkjølt quinoa med spinat, tomat, rødløk, vårløk og bønner. Skvis limesaft over salaten sammen med olivenolje og friske korianderblader.
  5. Servér fisk og salat sammen med ekstra limebåter til å skvise over. Kesam eller tyrkisk yoghurt passer også kjempegodt til.

Tips

En sval urtedressing med kesam, limesaft og finrevet skall, koriander, litt mynte og finstrimlet agurk er godt ved siden av.

Relaterte oppskrifter