Laksetaco med vårløk, avokado og spirer

Laksetaco med vårløk, avokado og spirer

Ingredienser

Sotet laksetaco med vårløk, avokado og spirer

8 stk mais- eller hvetetortillas (10-12cm i diameter) Se egen oppskrift eller kjøp ferdige.
400 g hel lakseloin
6 ss tacokrydder (se egen oppskrift)
1 porsjon tzatziki
0,5 dl spirer
1 stk avokado
2 stk vårløk, finkuttet
1 stk lime

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Prøv en vri på den tradisjonelle fredagstacoen. Prøv denne oppskriften på taco med laks, vårløk, avokado og spirer. En frisk oppskrift med hel lakseloin og tzatziki.

  1. Bak små tortillas eller stikk ut fra ferdige som du deretter vender i en varm, tørr panne. Hold dem varme i aluminiumsfolie.
    Bak små tortillas eller stikk ut fra ferdige som du deretter vender i en varm, tørr panne. Hold dem varme i aluminiumsfolie.
  2. Del lakseloinen i to på langs, og fire på tvers. Vend inn adobo tacokrydder (se egen oppskrift) eller vanlig tacokrydder kjøpt hos MENY.
    Del lakseloinen i to på langs, og fire på tvers. Vend inn adobo tacokrydder (se egen oppskrift) eller vanlig tacokrydder kjøpt hos MENY.
  3. Stek laksen i strimler på høy varme på alle sidene til laksen blir gylden rundt det hele. Dra pannen av varmen og la laksen hvile, den bør helst være litt rå i midten. Fordel laksen på de åtte minitortillaene.
    Stek laksen i strimler på høy varme på alle sidene til laksen blir gylden rundt det hele. Dra pannen av varmen og la laksen hvile, den bør helst være litt rå i midten. Fordel laksen på de åtte minitortillaene.
  4. Legg en avokadobåt på hver laks, en spiseskje tzatziki over og topp med vårløk og spirer. Server gjerne med en limebåt som gjesten kan klemme over ved servering.
    Legg en avokadobåt på hver laks, en spiseskje tzatziki over og topp med vårløk og spirer. Server gjerne med en limebåt som gjesten kan klemme over ved servering.