Lutefisk med bacon

Lutefisk med bacon

Ingredienser

1 kg lutefisk fra ryggfileten
8 skiver bacon
1 ss smør
1 ts salt
1 ts grovkvernet pepper
8 stk poteter

Varm sennespssaus

1 stk sjalottløk
2 dl hvitvin
2 dl kremfløte
2 ss ssennep
1 ss sitronsaft
2 s smør
1 ts salt
0,5 ts pepper

Ertepuré

5 dl dypfryste erter gjerne selskapserter
0,5 dl kjøttbuljong
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
0,5 dl kremfløte

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Hva er vel lutefisk uten bacon! Her får du en luksusvariant av lutefisk, nemlig et godt stykke fisk fra den tykkeste delen omsvøpt av en raus baconskive. Resten av fisken damper du som vanlig.

  1. Skjær fileten fra skinnet, og del den i fire porsjonsstykker. Rull to skiver bacon rundt hvert stykke og fest med en tannpirker.
  2. Brun stykkene forsiktig rundt baconsiden. Sett dem så i en ildfast form. Krydre og stek til fisken er gjennomstekt, 200 grader i 30-40 minutter.
  3. Sett over potet til koking.
  4. Saus: Hakk løk og kok den opp sammen med hvitvin. La det koke inn til halv mengde i ca. 10 minutter. Tilsett fløte og la det koke videre i 5 minutter. Ha i sennep og sitronsaft og pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper.
  5. Kok opp ertene i buljongen. Bruk en stavmikser og kjør til puré. Smak til med salt, pepper og fløte.
  6. Server med sennepssaus, ertepuré og kokte poteter.

Oppskrift fra