Makrell blings med syltet rabarbra

Makrell blings med syltet rabarbra

Ingredienser

800 g makrell
2 ss salt
3 ss sukker
pepper
1 potte grovhakket frisk dill
1 boks aioli m/persille, MENY Anbefaler persilleaioli
1 olivenolje
1 stk sitron
1 pose rucculamix

Syltet rabarbra

200 g rabarbra
4 skiver frisk ingefær
0,5 stk skallet fra en halv sitron
1 dl vann
0,5 dl sukker
1 stk stjerneanis
2 korn allehånde
0,3 stk vaniljestang

Brød

8 skiver Jacobs Utvalgte solsikkebrød
1 stk hvitløksfedd

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Oppskrift på grillet makrell. Nydelig aftenblings med lettgravet grillet makrell og syltet rabarbra.

  1. Fileter makrellen og lag fine snitt i makrellskinnet. Bland sammen salt, sukker, pepper og dill. Dekk makrellfiletene med blandingen og la stå en time før grilling. Grill kjapt på sterk varme på skinnsiden 1-3 min. La den ligge på indirekte varme noen minutter.
  2. Dra av det groveste skinnet på rabarbraen ved å starte bakerst og dra fremover. Kutt i staver som er ca. 5 cm lange. Kok opp ingrediensene til laken, ta av platen og la avkjøle litt før du legger rabarbra en i kjelen.
  3. Rist brødet i tørr panne. Skrell hvitløken og gni den på det sprø brødet. Det gir en fantastisk aroma av hvitløk.
  4. Smør aiolien på de ristede brødskivene. Ha litt olje og sitron på salaten og legg oppå blingsen. Legg oppå den rykende varme makrellen. Topp med rabarbra og rikelig med frisk dill.