Nudelsalat med sesamstekt laks og soya- og limedressing

Nudelsalat med sesamstekt laks og soya- og limedressing

Ingredienser

300 g laksefilet
2 ss sesamfrø
4 stk reddiker
40 g babyspinat
2 stk vårløk
200 g nudler
nøytral matolje

Dressing

0,5 dl soyasaus
0,5 stk lime bruk både saft og skall
1 ss rød chili finhakket
2 ts ingefær finrevet, frisk
1 ts sesamolje
1 ss ristede sesamfrø

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Denne salaten er forbausende enkel å lage. Kokte nudler toppes med knasende sprø grønnsaker og sesamstekt laks i tynne skiver. Laksen skal kun stekes i få sekunder over sterk varme og må være av ypperste kvalitet. Dressingen rører du enkelt sammen til slutt!

  1. Rull laksen i sesamfrø. Varme en stekepanne med litt olje og stek laksestykket raskt på alle sider over høy varme. Legg laksen over på en tallerken så lenge.
  2. Skjær reddikene i tynne skiver og finsnitt vårløken.
  3. Rør sammen alle ingrediensene til dressingen.
    Rør sammen alle ingrediensene til dressingen.
  4. Fordel nudler, sukkererter, reddikskiver, babyspinat og vårløk på to tallerkener. Topp med skiver av sesamstekt laks og drypp over dressingen. Server eventuelt resten av dressingen ved siden av.